Anyone have a contact w/SCT??

Tim Burns

Junior Member
Joined
Apr 13, 2022
Posts
8
Reaction score
1
Location
Birmingham, Al.
Tried messaging SCT several time about an issue with the tuner that I know is the tuner having an issue. Have not got a response in three weeks and I am dead in the water. Tuner has been updated with the latest updates. Gauges will not load, showing errors that have been cleared after the tuner says they have been cleared. Only loads to about 93% then shuts down. Any help appreciated. I hate that they have terrible customer service now and have to email them without ever getting a response/answer or problem solved.
 
Joined
May 10, 2023
Posts
101
Reaction score
45
Location
FL/MA
Tried messaging SCT several time about an issue with the tuner that I know is the tuner having an issue. Have not got a response in three weeks and I am dead in the water. Tuner has been updated with the latest updates. Gauges will not load, showing errors that have been cleared after the tuner says they have been cleared. Only loads to about 93% then shuts down. Any help appreciated. I hate that they have terrible customer service now and have to email them without ever getting a response/answer or problem solved.
Without knowing more about the device or your experience with using it...

Which model of SCT tuner do you have, i.e. X4?
Was the car returned to the stock tune before you updated the tuning device?
Are you trying upload an SCT canned tune or a custom tune from another tunning shop?
Are you using the SCT support portal?
Is this the email that you are using? [email protected]

I certainly agree, vendors need to respond in a timely manner, even if it is simply to acknowledge your issue.
 

Tim Burns

Junior Member
Joined
Apr 13, 2022
Posts
8
Reaction score
1
Location
Birmingham, Al.
Sorry I should have put more info in original message. It is the X4. I was not trying to add a new tune of any kind I just updated the tuner to get the most updated versions. After the update is when the problems started. I probably should have put the car back to stock before the update.
 
Joined
May 10, 2023
Posts
101
Reaction score
45
Location
FL/MA
Sorry I should have put more info in original message. It is the X4. I was not trying to add a new tune of any kind I just updated the tuner to get the most updated versions. After the update is when the problems started. I probably should have put the car back to stock before the update.

I typically make sure I have time to return the car to the stock tune, update the device, and then re-apply any tune that I want on the car. Have you tried to re-apply the stock tune? I don't know if there is a way to recover from this on your own, but I think some people have gone to a dealer to re-apply the stock tune. Does the car run? How modified is the car?
 

JC SSP

Senior Member
Joined
Nov 8, 2022
Posts
1,191
Reaction score
546
Location
FL
Have you tried to call SCT or one of their author dealers?

Always have a battery charger connected when uploading or returning to stock. You could “Brick” the computer if the systems falls below voltage.
 
Joined
May 10, 2023
Posts
101
Reaction score
45
Location
FL/MA
Have you tried to call SCT or one of their author dealers?

Always have a battery charger connected when uploading or returning to stock. You could “Brick” the computer if the systems falls below voltage.

keeping a battery charger connected when applying tunes or returning to stock is definitely cheap insurance.
 

Tim Burns

Junior Member
Joined
Apr 13, 2022
Posts
8
Reaction score
1
Location
Birmingham, Al.
Car is running fine on the current tune. Only mods are exhaust, 2021 Intake 175 shot of No2.
I just cant change anything right now from what is currently on car. I may try a local dealer and see if they can help. No word at all from SCT after 3 weeks and 3 emails.
 

JEWC_Motorsports

S197 Junkie
S197 Team Member
Joined
Aug 22, 2010
Posts
20,488
Reaction score
1,605
Location
Texas
Are you trying to update it thru wifi or connected to a laptop? Mine will absolutely not update connected to a laptop.
 

Tim Burns

Junior Member
Joined
Apr 13, 2022
Posts
8
Reaction score
1
Location
Birmingham, Al.
Are you trying to update it thru wifi or connected to a laptop? Mine will absolutely not update connected to a la

All updates were completed through laptop/wifi.

I typically make sure I have time to return the car to the stock tune, update the device, and then re-apply any tune that I want on the car. Have you tried to re-apply the stock tune? I don't know if there is a way to recover from this on your own, but I think some people have gone to a dealer to re-apply the stock tune. Does the car run? How modified is the car?
Unable to change anything as far as tune goes. after it attempts to load only making it to 93% screen goes blank.
 

07Ponyguy

Junior Member
Joined
Jul 3, 2024
Posts
1
Reaction score
0
Location
Ontario
Try using the online chat. I had an issue & they corrected it for me through that.
 

DieHarder

Senior Member
Joined
Nov 9, 2019
Posts
1,504
Reaction score
795
Unfortunately, one big lesson I learned was once I had an operating X4 was to Never accept the software updates offered when you load/modify tunes. Device/car has been working fine for years now. Likely you will have to send your X4 back to SCT for a reflash to get it operational again. If I remember correctly it cost me ~$150 at the time.
 

MrBhp

Senior Member
Joined
Sep 12, 2013
Posts
1,302
Reaction score
1,082
Go to the SCT Facebook page and slam them for their poor customer service. That might get their attention.
 

Juice

forum member
Joined
Aug 24, 2017
Posts
4,664
Reaction score
1,925
And 99% of the time, the update is for canned tunes on ALL supported vehicles.
 

Support us!

Support Us - Become A Supporting Member Today!

Click Here For Details

Sponsor Links

Banner image
Back
Top