Lund Boost Box

Discussion in 'Mustang Chit Chat' started by JG-1, Jan 13, 2019.

  1. JG-1

    JG-1 forum member

    391
    23
    I’m having an issue with my Ngauge w Boost Box. I had my supercharger install done at Evolution Performance back in July, who also did a remote Lund tune and installed the boost box with ngauge. The analog signal on the Ngauge was reading 0 at idle, which I knew wasn’t correct, and brought the car back to Evolution. They ordered a new boost box and installed it yesterday. They did a vacuum test and said all is good. Now, the analog signal is reading -10ish at idle like it should be, and down to -12 when coasting at speed. The issue is I barely get a positive reading when I punch the throttle. The gauge will get down to 0ish and may go as high as +2 to +3, but not higher.

    Evolution says the Ngauge/Boost box was calibrated when they originally did the install in July.
     
  2. eighty6gt

    eighty6gt forum member

    3,081
    94
    Maybe you're making 3 psi
     
  3. JG-1

    JG-1 forum member

    391
    23
    I’m running around 12lbs boost.
     
  4. JG-1

    JG-1 forum member

    391
    23
    Lund Racing is letting me stop by tomorrow to get this boost box figured out.
     
  5. JG-1

    JG-1 forum member

    391
    23
    They couldn’t figure it out.

    Grrrrrrrrrrrr........
     
  6. 01yellerCobra

    01yellerCobra forum member

    1,860
    53
    My first guess would be a bad sensor. You said Evolution calibrated it when it was initially installed. Did they re-calibrate it after fixing the vacuum issue?
     
  7. JG-1

    JG-1 forum member

    391
    23
    No they didn't recalibrate after installing the new boost box.

    What sensor are you talking about?

    I drove up to Lund Racing today and Matt Honeycutt (he created the boost box) took a look at the setup and how it was installed and he confirmed it was installed and calibrated correctly. He put in a 3rd boost box to try and it's still not showing boost, only vacuum.

    He wants me to do some dataloging.
     
  8. RocketcarX

    RocketcarX 95% of my weight is fuel

    2,581
    145
    Throw in a cheap mechanical gauge to verify you are making boost
     
  9. JG-1

    JG-1 forum member

    391
    23
    Hi. The car made 801/650 at Evolution.
     
  10. 702GT

    702GT S197 Fanatic

    2,058
    49
    Did the dyno graph say 3psi (via sample port)? If it did, I would drop that all over the mopar forums and walk out.
    :troll3:
     
  11. RocketcarX

    RocketcarX 95% of my weight is fuel

    2,581
    145
    Where is the sensor located?
     
  12. JG-1

    JG-1 forum member

    391
    23
    In
    lmao
     
    eighty6gt likes this.
  13. JG-1

    JG-1 forum member

    391
    23
    Spoke with Evo today. They think the bypass valve may be stuck.
     
  14. RocketcarX

    RocketcarX 95% of my weight is fuel

    2,581
    145
    So the boost reading is accurate?
     
  15. JG-1

    JG-1 forum member

    391
    23
    I don’t know yet. I know that Jon Lund stopped by Evo the other day and they were talking about it. I’ll be bringing the car in soon to find out what’s going on.
     
  16. RocketcarX

    RocketcarX 95% of my weight is fuel

    2,581
    145
    I wonder if they'll install a mechanic boost gauge and verify boost pressure
     
  17. JG-1

    JG-1 forum member

    391
    23
    I’ll report back after they inspect blower. I’m starting to feel like Im getting the run around from Evo. They won’t return a phone call when they say they will contact me. I have to be the one to bug them about this. Been trying to drop the car off for a week now...being told they can’t fit it on the lot. That’s funny because they have 2 lots that are able to accommodate car shows but they can’t fit mine.
     
  18. eighty6gt

    eighty6gt forum member

    3,081
    94
    3 psi
     
  19. DocB

    DocB forum member

    102
    0
    14.7 + 3 ?
     
  20. JG-1

    JG-1 forum member

    391
    23
    Evolution won’t answer my calls. Keeps going to answering machine. I left messages.

    Shops want to charge an arm and a leg for installs, then when something isn’t working right they don’t want to deal with you anymore.