S197 Mustang Forum - S197Forum.com

Go Back   S197 Mustang Forum - S197Forum.com > Mustang s197 Tech Forums > 2005+ Ford Mustang v6 4.0L Tech

2005+ Ford Mustang v6 4.0L Tech Technical discussion about the 2005+ Ford Mustang 4.0L v6

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-28-2017, 12:15 AM   #1
Rocket_Burn
Junior Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 2
iTrader: 0 / 0%
Rocket_Burn is an unknown quantity at this point
Default Wiring Harness Woes

Hello all

So I have a friend that purchased a 4.0v6 07 . It had a problem with a its wiring harness insomuch as it had some burned wires in the passenger footwell and had its fan motor jerry rigged the fan to a switch. He found and purchased a replacement harness we spent the greater part of 3 days replacing the internal harness and the motor harness only to realize he didn't get the harness that goes to the lighting and the fan. we put back together what we have with the intention of rewiring the fan to the Bussed Electrical Center. Before we did that though we tried to turn it on and it did refused to turn over. From what troubleshooting I've done it appears to be some sort of anti theft prevention that is not allowing it. What i'd like to know is if this is a correct assumption on my part and if so how to remedy it. If that is not it what on these harness would prevent it from starting.

The Harnesses replaced.
Click the image to open in full size..
Rocket_Burn is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2017, 10:38 AM   #2
Rocket_Burn
Junior Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 2
iTrader: 0 / 0%
Rocket_Burn is an unknown quantity at this point
Default

Any help at all would be appreciated
Rocket_Burn is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2017, 01:28 AM   #3
RocketcarX
95% of my weight is fuel
 
RocketcarX's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Burton Texas
Posts: 1,533
iTrader: 2 / 100%
RocketcarX is an unknown quantity at this point
Default

Is the theft light flashing? What are the codes?
Did you replace what was burn up inside the car?
Are we still dealing with partially rigged/burned other harnesses?
__________________
Stealth Fighter Status

"We go together like cocaine and waffles" - Cal Naughton Jr.
RocketcarX is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2017, 09:30 AM   #4
Juice
Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 73
iTrader: 0 / 0%
Juice is an unknown quantity at this point
Default

It very well could be AntiTheft (PATS) related. The GEM/SJB is in the passenger footwell as well. On the 07, PATS is in the SJB. So if whatever caused the wire meltdown, could well have damaged the SJB.

Do the tail, stop, turn signal lights work? (also controlled by SJB) Windshield wipers work?

As asked before, Anti Theft light flashing/on?

You really need to scan the PCM for codes and see if there are any faults the computers thinks the system has. Scanning the PCM will only give you half the info from OBD2. There are tools out there that will communicate with the rest of the modules on the car (on the MS CAN bus)
__________________
2007 base, 2013 5.0 TiCVT, Magnum XL, 3.73s 393RWTQ/404RWHP<<<<on 87 pump gas, w/cats.
Juice is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Ad Management plugin by RedTyger