Heard from lito? Still having tune idle issues..

Discussion in 'Mustang Chit Chat' started by teeje, Apr 3, 2020.

  1. teeje

    teeje Member

    Age:
    24
    332
    20
    Hey everyone I've been trying to get in touch with lito for months now. We were going through data logs to fix the treturn to idle issues I've had. The last time I even got a revision was before December. Last reply I received was in Dec ber staying that he just got back and is going to play catch up on everything..it is now April and I haven't heard anything meanwhile I'm seeing others that have received a revision or have talked to him. I kinda feel like I'm just being left in the dark here. Lito has always done me and many others well but I feel like he just got frustrated with my car and moved on. I know the hotrod cams and other cams are hard to tune sometimes as far as returning to idle goes. We got mine very close. We got all of my datalogs done tuned it with the help of my wideband gauge and everything up top is perfect. Only issue is the return to idle. I know I'm not the only one that has had issues with cams. I've done absolutely everything I was asked. Brand new full bolt on 3v long block with about 10,000 miles on it now. Brand new final revision motorcraft spark plugs. New oem fuel filter...mods I have..Ford performance twin 62 mm throttle body, jlt series 3 Cai, ford performance intake manifold, BBK Longtubes, msd blaster red ignition coils. Exedy stage 2 clutch and lightweight flywheel The idle issues I'm having is that sometimes if the engine is revved, the rpms will fall to about 500 almost stall and shoot back up to idle. Sometimes it will go back to idle, then Rev up. Few hundred rpms for a second or 2 then back down. I have tried and checked everything I can think of. I do have a JLT Catch can on the driver side valve cover. I have cleaned the maf..I opened both valve covers up to atmosphere, and I have bypassed both vct solenoids temporarily to see if any of those caused the issue. Nothing did. I can't find or think of a single thing that would cause this other than the tune.


    Now I mentioned the lightweight flywheel only for the simple fact that with a lighter flywheel it will Rev up and down to idle quicker than stock..these sort of things I'm sure can be accounted for in the tune so it doesn't try to Rev down so fast.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Last edited: Apr 3, 2020
  2. Macman45

    Macman45 Resident Geriatric

    1,122
    73
    Kinda sounds like a vacuum leak. Have you done a smoke test?
     
    MrBhp likes this.
  3. teeje

    teeje Member

    Age:
    24
    332
    20
    Yes I have no leaks


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  4. teeje

    teeje Member

    Age:
    24
    332
    20
    Wow, you will not believe what the issue was. Even though I had zero leaks, it was the MAF gasket. Luckily I know a buddy that sells them at a certain auto part store and he just gave me the gasket. But anyway, I still need to get back with Lito as I have a kenne bell super charger and I need to get it tuned..


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  5. Rick Simons

    Rick Simons Member

    76
    11
    That does sound strange. I've always received a reply within a day or two of emailing him.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.